A Karolina külfejtés rekultivációja továbbra sem halad jól, elképesztő a lég- és porszennyezés, ami az egykori külfejtéses bányánál történik. Az alábbi videót helyi lakosok vették fel, Dr. Keresztes László Lóránt helyi országgyűlési képviselő osztotta meg a saját facebook oldalán, úgy fogalmaz az LMP frakcióvezetője, hogy

„A kormány továbbra is azt gondolja, hogy itt MINDEN RENDBEN van. A kapcsolódó lehetséges környezeti kockázatok NEM ÉRDEKLIK a döntéshozókat. Elfogadhatatlan, hogy az eredeti (2009-es) határidő 2032-re változott!”

Pécs – Karolina külfejtés

Újabb MEGDÖBBENTŐ videó arról, hogy mi folyik PÉCSI LAKÓTERÜLETEK közvetlen közelében (Karolina külfejtés)‼️A videót a közelben élőktől kaptam, június 10-én készült. A kormány továbbra is azt gondolja, hogy itt MINDEN RENDBEN van. A kapcsolódó lehetséges környezeti kockázatok NEM ÉRDEKLIK a döntéshozókat. Elfogadhatatlan, hogy az eredeti (2009-es) határidő 2032-re változott!

Közzétette: Dr. Keresztes László Lóránt – 2020. június 10., szerda

A rekultiváció eredeti befejezése 2012 lett volna, a következő időpont aztán 2025-re tolódott ki, jelen állás szerint viszont 2032-ig eltarthat a munka, ami több milliárd forintot emészt fel. A bánya feltöltéshez 9,6 millió köbméter követ és félmillió köbméter termőföldet használnak fel.