Egy éven belül megújulnak a közterületek, a gyalogos és a kerékpáros útvonalak a Baranya megyei Sellyén, továbbá játszótér és tornapálya is épül egy európai uniós fejlesztés eredményeként – tájékoztatta a Baranya megyei önkormányzat az MTI-t.

Élhetőbb, szebb, zöldebb

A fejlesztésben konzorciumi partnerként részt vevő megyei helyhatóság közleményében azt írta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) háromszázmillió forintos forrásából  “élhetőbbé, szebbé, zöldebbé” válik az Ormánság fővárosaként is számon tartott település központja.

EZEK A BAHÍR LEGFRISSEBB HÍREI

Könnyebben megközelíthető lesz a település

A napokban megkötött kivitelezői szerződések értelmében a 2021 augusztusáig zajló fejlesztések nyomán könnyebben megközelíthetővé válik a település, biztonságosabb lesz a gyalogos és a kerékpáros forgalom, megújulnak a közterületek, új játszótér, felnőttek részére pedig tornapálya épül.    

Gyepesítés

A zöldfelületek felújítása során klímatűrő fasorokkal és cserjesorokkal gazdagodik a terület, valamint gyepesítés is zajlik majd a városközpontban.    

Energiatakarékos közvilágítás

Mindezek mellett kicserélik a sétányok burkolatát, s korszerű, energiatakarékos közvilágítási rendszert építenek ki – áll a közleményben.

(MTI, Nyitókép: sellye.hu)