Közös sajtótájékoztatót tartott Pécsett Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője. Az eseményen bejelentésre került, hogy Keresztes indulni fog Baranya megye 2. számú választókerületében 2022-ben.

EZEK A BAHÍR LEGFRISSEBB HÍREI

Keresztes több jelentős helyi ügyet is felkarolt Baranyában

Keresztes 2010-től egészen 2018-ig, azaz a Parlamentbe jutásáig Pécs városának önkormányzati képviselője volt az LMP színeiben, azóta pedig a párt országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője. Az országos ügyek mellett a korábbi években is több olyan jelentős helyi problémát karolt fel Baranyában, mint például a Pécs mellé tervezett bodai atomtemető problémája, amelyről Orbán Viktor korábban azt nyilatkozta, kikéri a pécsiek véleményét a létesítményről. Máig azonban mindez nem történt meg, próbafúrásokat és kutatásokat azonban végeznek a területen. A helyiekkel és a pécsi lakosokkal azonban semmilyen konzultáció nem történt. Vagy a Pécsi Tudományegyetem megvédésének az ügye, amely kapcsán már több ezer aláírást gyűjtött össze a párt.

Keresztes László Lóránt több esetben is indult az országgyűlési választásokon, legutóbb 2018-ban az egyes körzetben

Baranya 2. számú választókerületében 2018-ban a kormánypárt jelöltje, Hoppál Péter mindössze 40,11%-kal szerzett mandátumot, így amennyiben megvalósul az ellenzék azon ígérete, hogy mindenhol egy jelöltet állítanak az összefogásban résztvevő pártok, akkor ezt a körzetet az ellenzék viheti el két év múlva.

A kormány elfelejtette, cserbenhagyta a várost

Keresztes még az indulás bejelentését megelőzően, a sajtótájékoztató elején kifejtette: úgy véli, a kormánypárti képviselőkre nem számíthatnak a térségben élők. Véleménye szerint a kormány elfelejtette, cserbenhagyta a várost. Elmondása szerint lejárt az ideje azoknak az országgyűlési képviselőknek, akik nem az emberek és a választókerületek érdekeit képviselik az országgyűlésben.

Hoppál Péter leváltása a cél

Az is elhangzott, hogy a kormánypárti képviselők „egyfajta helytartóként a kormány akaratát akarják képviselni”. Itt kiemelte Hoppál Pétert, a 2-es számú választókerület kormány által támogatott képviselőjét. Keresztes úgy véli, hogy Hoppál és más képviselők sem tettek meg mindent annak érdekében, hogy Pécs-Baranya leszakadását meg lehessen állítani és egy valós fejlődési pályára lehessen állítani a térséget. Ezért is mondta azt, hogy 2022-ben változásra van szükség. Keresztes ezt követően adta át a szót Schmuck Erzsébetnek, aki bejelentette: Keresztes 2022-ben indulni fog a 2-es számú választókerületben, nem titkolt céljuk pedig, hogy leváltsák Hoppál Pétert. Már folynak a tárgyalások az ellenzéki pártok között, amelyek fő célja, hogy a kormány jelöltjével szemben mind a 106 körzetben egy ellenzéki jelölt álljon. Olyan alkalmas jelölt, aki képes integrálni és mobilizálni az ellenzéki szavazókat, valamint a bizonytalanokat egyaránt.

„Biztosak vagyunk abban, hogy az egy az egy elleni küzdelemben Keresztes Lóránt le fogja győzni Hoppál Pétert” – mondta el Schmuck.

Az élő közvetítésünk itt nézhető vissza, melyből kiderül, hogy Keresztes érintette az 1956-os forradalom témakörét, beszélt a Karolina-külfejtés ügyéről, valamint Baranya megyét érintő több környezeti ügyről – melyekről a Bahír is már több ízben beszámolt – illetve azt is megemlítette, hogy szerinte a kormányváltás önmagában csak egy eszköz, ami nem annyiban merül ki, hogy másként fogják hívni a miniszterelnököt.

🔴Élőben Pécsről: Schmuck Erzsébet és Keresztes László Lóránt sajtótájékoztatója

🔴Élőben Pécsről: az LMP bejelentése Baranya 2. számú választókörzetével kapcsolatosan.Schmuck Erzsébet az LMP társelnökének és Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetőjének sajtótájékoztatója

Közzétette: Jövő TV – 2020. október 22., csütörtök