Bognár Szilvia Pécs alpolgármestere számolt be a hírről, saját facebook oldalán, miszerint már a városházi dolgozók között is van koronavírus fertőzött. Íme alpolgármester asszony közleméyne:

Már a Városházán is van koronavírus fertőzött! A pécsi önkormányzat polgármesteri hivatalának egyik dolgozója csütörtökön este kapta kézhez pozitív koronavírus tesztjét. A pénzügyi főosztály külső helyszínen is dolgozó kollégája a hét közepén koronavírusos tünetekkel került kórházba, a tesztet ott végezték el rajta.

A hivatalban jelenleg is folyik a kontaktkutatás. Az érintett munkatárs már az otthonában van, rajta kívül még hét hivatali dolgozó van önkéntes karanténban, egyikük koronavírusos tüneteket mutat.

A Nyugati Városrészi Óvoda Magyar Lajos Utcai Tagóvodájának vezetője, valamint a Zipernowsky Károly Utcai Tagóvodájának egyik óvodapedagógusa október 23-án járványügyi megfigyelés alá került október 26-áig egy minősítő eljárás után végzett kontaktkutatás eredményeként.

A Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájában az Oktatási Hivatal október 30-áig hosszabbította meg a rendkívüli szünetet. A tagóvodából a héten 3 csoport és 13 dolgozó került járványügyi megfigyelés alá, 5 munkatársnak bizonyíthatóan koronavírus-fertőzése van.