A Modern városok program keretében egészen pontosan 5 milliárd 733 millió forintot kap a Pécsi Tudományegyetem a kormánytól – derül ki a Magyar Közlöny pénteken megjelent számából.

A PTE idegen nyelvű képzései bővítéséhez kapcsolódó kapacitás fejlesztésére az összeget 3 részletben folyósítja, Eszerint az idei büdzséből 2,7 milliárd, a jövő éviből 2,5 milliárd, míg a 2022-esből 533 millió forintot fordítanak erre a célra.

A Magyar Közlönyből az is kiderül, hogy ebben az évben 800 millió forint az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM), 1,9 milliárd forint pedig a Gazdaságvédelmi Alapból kerül átcsoportosításra.

A jövő évi 2,5 milliárd forintos támogatás biztosításáról Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a felelős, az innovációért felelős miniszter és a pénzügyminiszter bevonásával. A fennmaradó 533 millió forint biztosításának a felelőssége pedig Palkovics László innovációért felelős minisztert terheli, a pénzügyminiszter bevonásával.

Az részleteiben nem derült ki egyelőre, hogy a támogatás összegét pontosan mire fordítják. Amint bővebb információ jut a birtokunkba, beszámolunk róla.