Szombat kora délután akadtam rá a Mecsek Pihenő honlapjára, az ott látható étlap pedig meggyőzöt arról, hogy ezt a helyet érdemes kipróbálni, így autóba pattantunk és nagyjából negyedóra múlva már Pécs és Komló között, a Mecsek gyönyörű vidékén jártunk. Azt rögtön konstatáltam, hogy csodálatos környezetben található az étterem, ami már önmagában pluszpont. Szerencsére nem ez volt az egyetlen pozitívum.

Hanem például a pincér, aki mindkettőnk számára roppant szimpatikus volt: a középkorú férfi egyrészt hihetetlenül kedves volt, udvarias, figyelmes, és valahogy sugárzott belőle a jókedv. Vannak azok az emberek, akik pusztán a jelenlétükkel, kisugárzásukkal jókedvre tudják vidítani a környezetüket, azt hiszem ő is ilyen volt. Ez nagybetűs vendéglátás volt, olyan amit igazán szeret az ember.

Kilátás az asztalunktól.

A lényeg azonban még csak most jön, az étel. Barátnőm erdeigombás szarvasragut rendelt, én csirke cordont hasábbal. Ami a szarvast illeti, kicsit féltünk tőle, nagyon kevés helyen tudják jól elkészíteni, a vadhús amúgy sem gyerekjáték, rengetegszer tapasztaltuk már, hogy kissé rágós marad a hús, itt ilyenről szó sem volt. A szarvas omlós volt, kés sem kellett hozzá, az íze is remek volt és az adag is emberesnek mondható volt. A csirke cordon bleu ennél jóval egyszerűbb étel (sokan ódzkodnak tőle, én imádom), elrontani, de igazán extrát kihozni belőle is egyaránt nehéz. A tálalás ízléses volt, a hasábburgonya finom, ropogós, pont ahogy szeretem, és a csirke is tökéletesen megsült, ha akarnék sem tudnék belekötni semmibe. Pedig szeretek kötözködni.

Először jártunk a Mecsek Pihenőben, de egészen biztosan nem utoljára, a látvány, a kiszolgálás, az ételek minősége, ár-érték aránya is egyértelműen kiváló, csak ajánlani tudjuk mindenkinek, szerintünk nem fog csalódni! Ahogy végzek a műszakommal, indulok is ebédelni oda, újra. Már csak pár óra…

A Mecsek Pihenő Pécs és Komló között, a 66-os út mentén található.

kiemelt fotó: Mecsek Pihenő Facebook oldala