Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy közönségüket online kulturális tartalommal szórakoztassák a veszélyhelyzet idején – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

    A résztvevő intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben – hangzott el a műsorban.

Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója elmondta: a szimbolikus összefogás lényege, hogy a városban található intézmények amellett, hogy kulturális tartalmakat osztanak meg saját felületeiken, felhívják a közönség figyelmét a többi intézményre is.

Mint mondta: az intézmények ebben a helyzetben sem akarják elveszíteni nézőket, ezért kulturális tartalmakkal töltötték fel online felületeiket. A kezdeményezéshez csatlakozó intézmények között említette a teátrum mellett a Pannon Filharmonikusokat, illetve a Bóbita Bábszínházat.
A színházigazgató beszélt arról is, hogy a Magyar Költészet Napja alkalmából minden színészük felmond egy verset otthon és ezekből a nézők egy sorozatot láthatnak a teátrum oldalán. A Pécsi Nemzeti Színház oldala, amelyre háromnaponként kerülnek fel új előadások, nagyon népszerű, sok látogatót vonz, mintegy 40 ezren kattintottak rá – tette hozzá.

Az igazgató elmondta azt is, hogy a színészek nem maradtak munka nélkül, már megkezdődtek A László király visszatér című darab olvasópróbái az online térben.

Forrás: MTI