Csaknem egymilliárd forintnyi európai uniós és kormányzati forrás felhasználásával kezdődik meg két általános iskola felújítása és bővítése a Baranya megyei Siklóson – közölte a térség országgyűlési képviselője szerdán az MTI-vel.

Nagy Csaba (Fidesz) közleménye szerint a két, összesen hatszáz diák tanítását szolgáló siklósi iskola a járás két legjelentősebb oktatási intézménye, megújításukat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében a Mohácsi Tankerületi Központ által elnyert 837 millió forintos és a kormányzat által biztosított 156 millió forintos támogatásból végzik el a 2021-es tanév végéig.

A képviselő azt írta: a kormány kiemelt figyelmet fordít a térség fejlesztésére; a siklósi iskolákat érintő felújítási munkálatok után a két intézmény a 21. század elvárásainak megfelelő, korszerű iskolává válik.     

A hetvenes-nyolcvanas években épült iskolákat a felújítás mellett bővítik is, tantermek újulnak meg és épülnek át, valamint egy új tornaterem is létesül – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI