A koronavírus-járvány elleni óvintézkedések részeként a Szigetvári vár is bezárta egy időre a kapuit, azonban a korlátozások enyhítése után már csak idő kérdése volt, hogy mikor nyit ki majd újra. A Szigetvári Zrínyi Vár közösségi oldalán tette közzé a sokak számára örömteli hírt, hogy az egység szombaton, azaz május 16-án kinyit és újra fogadja a látogatókat.

“Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szigetvári Zrínyi Vár újra megnyitja kapuit. Egyelőre, a jogszabályi feltételeknek megfelelően korlátozott nyitvatartási időben, és szolgáltatási palettával az alábbi ajánlatokkal várjuk kedves vendégeinket:

Nyitás napja: 2020. május 16.Nyitvatartási rend: szombat-vasárnap 09.00-16.00.Hétfő-péntek időtartamban a vár zárva tart.

Jegyárak:Várudvar látogatása idegenvezetéssel: 500.-Ft/főVárudvar látogatása idegenvezetéssel, séta a városban idegenvezetéssel 1000.-Ft/főA hatályos jogszabályokban és önkormányzati rendeletekben meghatározott díjmentesség továbbra is érvényes!

Kérjük látogatóinak, hogy az alábbi biztonsági rendszabályokat szíveskedjenek betartani:- a vár területére csak szájmaszkban lehet belépni,- a vár területén a személyek közötti 2 méteres védőtávolságot be kell tartani (kivéve közös háztartásban élők),- amennyiben lehetséges, törekedjenek a készpénz nélküli fizetési tranzakciókra (kártyás fizetés lehetősége biztosított).” – írták az üzemeltetők a Facebookon közzétett posztban.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szigetvári Zrínyi Vár újra megnyitja kapuit. Egyelőre, a jogszabályi feltételeknek…

Közzétette: Szigetvári Zrínyi Vár – 2020. május 11., hétfő

A nyitásig ugyan már csak pár nap van hátra, de addig is akár virtuálisan is barangolhatunk a várban:

Online Tárlatvezetés – Közösségek hete, 2020.

A Közösségek Hete programsorozat keretében virtuális tárlatvezetésre invitáljuk a kedves látogatókat, a Szigetvári Zrínyi Várba, amelyben sok érdekességet hallhatnak a kiállított tárgyakról, Szigetvár hős kapitányának, Zrínyi Miklósnak életéről és a korszakról melyben élt. Reméljük tárlatunk virtuális bemutatásával kedvet kapnak arra, hogy a Szigetvári Zrínyi Vár helyet kapjon a közeljövőben kirándulási terveik között.(A youtube-on már elérhető a HD felbontás, amennyiben itt még nem a megtekintés pillanatában.)Youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=J4XzvpSScVU&t=1s

Közzétette: Szigetvári Zrínyi Vár – 2020. május 11., hétfő