A Pannon Filharmonikusok vezető karmestere, Gilbert Varga kétmillió forintnyi adományt adott gyermekeknek, idősotthonokban élőknek, illetve családoknak

A karmester 20 tabletet adományozott, melyek a hátrányos helyzetű gyerekek onlin tanulását segítik, négyet kaptak az idősek, hogy tudják tartani a kapcsolatot a külvilággal, illetve 50 rászoruló család pedig tartós élemiszert és tisztítószereket kapott Vargatól.

Tablet adomány érkezett az ECSGYK-hoz2020.05.11-én, hétfőn Nagy István, intézményünk Igazgatója 20 db tablet készüléket vehetett át Pécs Város Polgármesteri Hivatalában Bognár Szilvia Alpolgármester Asszonytól, melyet Gilbert Varga a Pannon Filharmónikusok Zenekarának világhírű vezető karmestere biztosított a COVID – 19 vírus okozta károk enyhítésére. A digitális eszközöket elsősorban a digitális oktatásból – internet, vagy eszközhiány miatt – kiszorult gyermekek felzárkóztatására fogjuk használni. Tervünk az, hogy kiscsoportos foglalkozások formájában próbálunk segítséget nyújtani az érintett gyermekek számára. A készülékeket a nyári szezonban is tervezzük használni, amikor jó szolgálatot fognak tenni az iskolai felzárkóztatásban, valamint a gyermekek nyári programjainak kivitelezéséhez. Ráadásul kulturális ismeretek átadásakor is hasznos lehet a készülékek használata, hiszen komolyzenei, művészeti előadásokhoz is könnyedén hozzáférhetünk a gyermekkel való foglalkozások során. Ismeretüket bővíthetjük, tájékozottabbá tehetjük tudásukat a zene és a művészet birodalmában.Az adományt hálásan köszönjük a gyermekek nevében is!” – írta az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ a Facebook oldalán.

Tablet adomány érkezett az ECSGYK-hoz2020.05.11-én, hétfőn Nagy István, intézményünk Igazgatója 20 db tablet…

Közzétette: Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ – ECSGYK – 2020. május 12., kedd