A Pécsi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat két pécsi férfival szemben, akik közösen termesztettek kábítószert.

A vádlottak munkatársak voltak, tudomással bírtak arról, hogy mindketten fogyasztanak kábítószert.

Egy beszélgetés alkalmával elhatározták, hogy közösen marihuánát termesztenek, melynek termésén megosztoznak. Megállapodásuknak megfelelően egyikük interneten megrendelte az ehhez szükséges magokat, majd hétvégi házának telkén elültette. A növények nevelésében, gondozásában mindketten részt vettek.

2018 szeptemberében közösen leszedtek a kifejlődött növényekből, de miután nem hozta meg az a kívánt hatást, így vártak még a teljes szüreteléssel.

2018 októberében a rendőrség házkutatást tartott a hétvégi telken, lakásukban, munkahelyükön, illetve gépkocsijukban is, amelynek során jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le tőlük.

Az elkövetők cselekménye a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettének megállapítására alkalmas, amelynek büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés.

(Ügyészség)