Tényleg nehezen tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek, annyira kínos, amit nyilvánvalóan felsőbb politikai utasításra a rendőrség művel a Clark Ádám téren” – így kezdte Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebook-posztját. Leírta: utastársa – aki egyben a kollégája is – 150 ezer forintos pénzbírságot kapott, amiért „otthonát nem alapos indokkal hagyta el, a gyűlés helyszínén tartózkodott, és utasként szabálysértést követett el azzal, hogy lengette az uniós zászlót”. 

A politikus a határozatról készített fényképet is megosztotta: az eset május 4-én történt, Szél Bernadett behajtott a Clark Ádám téren a körforgalomba, közben pedig utastársa a tetőablakon keresztül kitartotta az Európai Unió zászlaját.

Szél Bernadett szerint kérdés, hogy mióta tilos az uniós zászló lengetése.

„Vagy az uniós zászló lengetése akadályozza a járvány elleni védekezést? Vagy netán nem tetszik a Várban dekkoló Nagyúrnak, ahogy a dudálás sem, mint ahogy utóbbit a rendőr közölte is?!”

– írta. 

Hozzátette: nem az a botrány, amit ők csinálnak, hanem az, hogy „a kormánynak nem tetsző véleménynyilvánításért vagy egy vagyont akarnak kifizettetni tisztességes emberekkel”.