A Momentum Mozgalom szerint a kormány a járvány ideje alatt a kormányzati intézkedések népszerűsítésére költi a milliárdokat ahelyett, hogy a tájékoztatásra, és a hatékony válság elleni védekezésre fordítaná a pénzt. A párt úgy véli: a kormány plakátkampányából több fontos információ is kimaradt:

“35%-kal emelték az államtitkárok fizetését, több száz milliárd forintnyi projektet kaptak meg Mészáros cégek, 6 milliárd forint pluszforrás megy sporttámogatásra, és tízmilliárdokat költ el a kormány propagandára”

– írták a Facebook-oldalukon.

A Momentum aktivistái „járvány van, nem kampány” feliratokat ragasztottak a kormány plakátjaira. Szerintük a kormánynak nem a „hatalmának további bebetonozására és a barátok kifizetésére” kellene felhasználnia a vészhelyzetet, hanem valódi segítséget kéne nyújtania a bajba jutott embereknek.

Azt írták: “nem kapnak érdemi segítséget a munkájukat elvesztő emberek, szinte semmilyen támogatást nem kapnak a túlélésért küzdő kis- és középvállalkozások, és csődközelbe viszik az járvány kezelését végző önkormányzatokat“.