A koronavírus-járvány miatt a baranyai fürdők beltéri egységei is bezárni kényszerültek, emellett pedig a kültéri részek nyitása is veszélybe került. Sokáig mindenki csak a sötétben tapogatózott és nem lehetett pontosan tudni, hogy mikor robbanhat be a strandszezon. A járvány miatti óvintézkedések lazítása értelmében azonban látszott a fény az alagút végén és felcsillant a remény, hogy május végén kinyithatnak a strandok.

Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke korábban arról beszélt, hogy arra számít: a szokásos vendégszám nagyjából felét engedhetik majd be a hazai fürdőkbe. A medencékbe is limitáltan lehet majd bemenni, ha pedig már túl sokan tartózkodnak benne, akkor kordonnal zárhatják le annak bejáratát. Emellett kevesebb lehet a napozóágy, az úszómester pedig nem vízbe ugrálókat inti majd rendre, hanem azokat, akik nem tartják meg a egymástól a kötelező távolságot.

Az elmúlt napokban szinte mindenki arra várt, hogy a strandok elkezdjék bejelneteni a nyitás dátumát: Harkány és Magyarhertelen pedig ezt már meg is tette, így az már biztos, hogy náluk fürdőzhetünk a közeljövőben, ugyanis mindkét egység a pünkösdi hosszú hétvégére tervezte a nyitást.

„Ideje előkészíteni a fürdőruhákat, mert május 29-én, pénteken, az önkormányzattal és a helyi szállodákkal történő összefogásnak köszönhetően, újra megnyitjuk a Harkányi Strandfürdőt!Nyitva tartás: minden nap 10:00-18:00 közöttNyitást követően kedvezményes egységes napijegy!Üzemelő szabadtéri medencék: 5. és 6. (Lepke-medence)Belépés és kilépés a főbejáraton: Harkány, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. Gyógymedencéink, valamint gyógy- és wellness szolgáltatásaink egyelőre még nem vehetők igénybe.” – írták a harkányi strand dolgozói a fürdő Facebook oldalán.

Emellett kiemelték azt is, hogy milyen óvintézkedéseket vezettek be: ami biztos, hogy gyorsított kiszolgálás lesz a jegypénztárakban, illetve lesznek kihelyezetett kézmosási és fertőtlenítési pontok. Kiemelték, hogy naponta több alkalommal lesz fertőtlenítés a beléptetőzónákban, az öltözőkben, az zuhanyzókban, a medencéknél, valamint az egyéb közösségi tereken. A bejegyzésben kitértek arra is, hogy maximalizákják a vendéglétszámot medencékben és a fürdő egész területén. Illetve azt is kérik, hogy a strand területén a nem közös háztartásból érkező vendégek tartsák meg a kötelező másfél méteres távolságot.

🌊SZUPER HÍREK🌊 – örömteli 😂Ideje előkészíteni a fürdőruhákat👙, mert május 29-én, pénteken, az önkormányzattal és a…

Közzétette: Harkányfürdő | Harkányi Gyógyfürdő Zrt. – 2020. május 15., péntek

A Magyarhertelendi Termálfürdő is a közösségi oldalán számolt be az örömhírről, miszerint május 30-án újra megnyitják kapuikat a vendégek előtt.

„Szeretnénk megköszönni határtalan türelmüket azért, hogy az állam által bevezetette korlátozásokat – #maradjotthon – ilyen fegyelmezetten betartották. Elérkezett az idő, hogy a lazítások bevezetésre kerüljenek. Örömmel értesítjük Önöket, hogy szabad strandunk és vendéglátó egységei – 2020. május 30-án – megnyitja Önök előtt kapuit, ahova nagy szeretettel várjuk Vendégeinket!A Hertelendi Termál Csapat nagy erőkkel dolgozik azon, hogy az Önök számára mindent előkészítsen a majdnem “általános” működés biztosításához” – írta a Hertelendi Termál csapata a bejegyzésben.

Kedves Vendégeink!Szeretnénk megköszönni határtalan türelmüket azért, hogy az állam által bevezetette korlátozásokat -…

Közzétette: Hertelendi Termálfürdő – 2020. május 8., péntek

Arról, hogy a Baranya megyében működő többi strand mikor nyit ki pontosan egyelőre nincsen információnk, de amennyiben tudomásunkra jut a nyitás időpontja, úgy azt feltétlenül közzétesszük az oldalunkon.