Mint ahogyan arról ma már a BAHÍR is beszámolt a pünkösdi hosszú hétvégén egészen biztosan kinyit a strand Harkányban, illetve Magyarhertelenden is. Persze mindkét hely szigorú óvintézkedések bevezetése mellett nyitja meg a kapuit, ám a koronavírus miatti korlátozások enyhítése lehetővé tette, hogy idén végre berobbanjon a strandszezon. A pécsi Hullámfürdő már néhány nappal ezelőtt megszellőztette, hogy közel a nyitás, hiszen a közösségi oldalukon közzétett posztban arról beszéltek, hogy a veszélyhelyzet miatti korlátozások enyhítése után elkezdtek dolgozni a fürdő újranyitásának stratégiáján.

“A korlátozásokról szóló rendeletek változtatásakor, május 4-étől megkezdődött a Hullámfürdő kültéri medencéinek fertőtlenítése és tisztítása. Ezt követően kollégáink újra feltöltik vízzel a medencéket, így az előzetesen tervezettnél két héttel előbb, a hónap végére minden készen fog állni a vendégek fogadására. A látogatók és a dolgozók biztonságának érdekében biztosan lesznek speciális szabályok, ezek kidolgozása a hivatalos szervek bevonásával, állásfoglalások kérésével zajlik.” írták a PSN Zrt. honlapján.

Bár a néhány nappal ezelőtti közleményből még nem derült ki a nyitás pontos dátuma, de az MTI információi alapján a fürdő május 30-án nyit majd meg.

A Hullámfürdő persze nem csak, mint strand üzemel, hanem sportiskolaként is funkcionál, éppen ezért a vezetőség a strand újranyitásával egyidejűleg elkezdte kidolgozni, az egység beltéri részének, vagyis a sportiskolai edzések újraindításának tervét.

“Az újranyitási terv rövidesen elkészül, a sportági szakszövetségek és az Országos Sportegészségügyi Intézet állásfoglalásainak, valamint Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat véleményének figyelembevételével.”tették közzé a honlapjukon.

Bár ezzel kapcsolatosan azóta több információt nem osztottak meg, de az már biztos, hogy a strand, azaz a kültéri medencék május 30-tól már várják a csobanni vágyókat.