Mint ahogyan az április végén kiderült, augusztus 15-ig semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik Magyarországon a koronavírus-járvány miatt. Ez miatt persze számos nyári fesztivál megrendezése hiúsult meg, így az már biztos, hogy idén nem lesz Volt, Sound és Sziget fesztivál sem. A Strand és az EFOTT még tartja magát, illetve a Fishing on Orfű is bejelentette, hogy a nyár végén szeretnék megtartani a rendezvényt. A viszont jellemzően augusztus elején lezajló Ördögkatlan még április 30-án adta hírül, hogy idén nyáron biztosan nem lesz fesztivál.

Persze azóta sokakat foglalkoztató kérdéssé vált, hogy akkor mégis mi lesz a már megváltott jegyekkel, azonban a fesztivál szervezői erre is választ adtak:

“Azoktól, akik az online-vásárolt bérleteiket szeretnék visszaváltani, türelmet kérünk. Szabályosan-jogszerűen szeretnénk eljárni, és erre a különböző jegyforgalmazó cégeknek is fel kell készülniük – de hamarosan mód lesz a visszaváltásra. Egyúttal újra megerősítjük április 30-i közleményünket, miszerint a megváltott jegyek és bérletek (átváltás után) érvényesek lesznek a 2021. augusztus 3-7. között megrendezendő 13. Ördögkatlan Fesztiválra. (És természetesen nem várjuk el, de megköszönjük, ha a megváltott jegyek és bérletek árával a Katlant támogatjátok.) A 2020 októberére tervezett Ördögkatlan-napokra külön bérlet-konstrukciót hozunk létre.” – írták a weboldalukon, sőt arról is hírt adtak, hogy idén az Ördögkatlan minden bizonnyal nem vész el, csupán csak átalakul.

Ugyanis az ősszel szeretnék megrendezni az Ördögkatlan-napokat, melyről a következőket írták:

“Mint azt április 30-án megírtuk, 2020. október 22-25. között Ördögkatlan-napokat szeretnénk rendezni. Az elmúlt 12 év egyik legnagyobb eredményének azt tartjuk, hogy szervezők-fellépők-látogatók között első pillanattól létezik a kölcsönös bizalom, amire mindig építhettünk. A bizalom alapja a szavahihetőség, a megbízhatóság. Ezt őrizendő hallgatunk egyelőre, miközben csendesen készülődünk. Nem akarunk olyan információkat május közepén szerteszét szórni a facebookon és egyéb csatornákon, amiket később módosítani, visszavonni, törölni kell. Manapság majdnem mindenki vírus-szakértő lett. Azt írjuk, majdnem, mert magunkat nem soroljuk közéjük. Bevalljuk, nem tudjuk, mi lesz ősszel. Bizalmat és türelmet kérünk hát, igyekszünk rászolgálni. A programmal, bérlettel és egyéb körülményekkel kapcsolatos információkat akkor fogjuk közölni (valószínűleg a nyár közepén), amikor biztonsággal tehetjük azt.” – tudatta közleményében a Katlancsapat.

Jelentkezünk.

Közzétette: Ördögkatlan Fesztivál – 2020. május 10., vasárnap