Miután Vári Attila korábbi polgármester jelölt és Csizmadia Péter a kormánypárt helyi frakcióvezetője közleményben bírálta az új városvezetést. Azt írták, hogy “a balliberálisok, most hogy ismét hatalomra kerültek, máris megkezdték a pécsi közműcégek sarcolását”. – számol be róla a szabadpecs. A városháza sajtóközleményben reagált a kritikákra, melyet változtatás nélkül közlünk.

Mindenki Pécsért Egyesület frakcióinak közös közleménye

„Tisztelt Csizmadia Péter és Vári Attila,

mostanra már mi és a pécsiek is pontosan tudjuk, hogy miért nem fizetett a Fidesz vezetése alatt a város egyetlen önkormányzati cége sem osztalékot. A nyereséget, a pécsiek pénzét ugyanis nem a városra és annak lakóira, hanem haverokra, mondvacsinált tanácsadói szerződésekre, zsíros ügyvédi megbízásokra költötték.

Az új pécsi városvezetésnek az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása, valamint a túlárazott ügyvédi és tanácsadói szerződések megszüntetése volt az egyik első dolga. Ezzel megteremtettük a lehetőségét annak, hogy az önkormányzati cégek osztalékot fizethessenek, a pécsi adófizetők pénze pedig valóban őket szolgálja.

Hogy teljesen világos legyen az osztalék célja: az összeget az új koronavírus járvány elleni védekezésre szánjuk.

Tisztelt Csizmadia Péter és Vári Attila,

ezek után már csak egy kérdés maradt, amire a pécsiek választ várnak: ha nem a város javát szolgálják, akkor hova kerüljön a pécsi adófizetők pénze?

A.: Budapestre

B.: Mohácsra

C.: Moszkvába

Erre várjuk a választ!

Köszönettel:

A Mindenki Pécsért Egyesület frakciói”