Távozott a posztjáról a PVSK-Füszért férfi vízilabdacsapatának vezetője, Lukács Gergely, helyét az eddig másodedzőként dolgozó Török Viktor veszi át – olvasható a Pécs Aktuál oldalán.

A pécsi együttes kedden délelőtt tartott egy sajtótájékoztatót, melyen Antonio de Blasio klubelnök és Domenico de Blasio szakosztályvezető azt mondta, számukra is gondot jelent a koronavírus miatt kialakult helyzet, azonban keresik a támogatókat, illetve számítanak az önkormányzat segítségére is. Emellett azt is hozzátették, hogy csökkentették a játékosok fizetését, mindeközben azonban sikeres tárgyalásokat is folytattak, így a keret nagy részét meg tudták tartani, néhány igazolás ügyében pedig jelenleg is zajlanak a tárgyalások.

A sajtótájékoztatón Lukács Gergely elmondta, hogy családi okoknál fogva távozik a posztjáról, az ú tréner pedig a már három éve Pécsen dolgozó Török Viktor lesz.

“Jelenleg nehéz mit mondani a jövőről, látható, hogy mindenhol elég labilissá vált a helyzet, de szerencsére itt Pécsen nagyjából összeállt a keret, két-három játékossal tárgyalunk még” nyilatkozta a vlv.hu-nak az új vezetőedző. Majd hozzátette, hogy igyekezett feltérképezni a mezőny várható erőviszonyait és úgy gondolja, van öt-hat csapat, amelyik stabil játékerőt képvisel.

“Tudom, hogy vannak csapatok, amelyek már edzenek, nálunk, úgy tűnik, talán június második hetében kezdődhet meg a vizes munka valamelyik szabadtéri medencében” – mondta Török Viktor.

A PVSK most az alapszakasz A csoportjában az ötödik helyen áll, a szövetség május 11-én a koronavírus miatt befejezettnek nyilvánította a bajnokságot.

(Pécs Aktuál)