Folytatódik a belváros észak-déli tengelyének közlekedésfejlesztése. A Centrum parkolót az előzetes információk alapján május végéig lesz nehéz megközelíteni, a buszok azonban már megállhatnak a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Péterffy Attila, Pécs polgármesterének néhány perccel ezelőtt közzétett Facebook posztja szerin 2020. május 25-től felújítási munkálatok veszik kezdetüket az Ipar utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca között, itt a – bejegyzés tanúsága szerint – ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be, nagyjából egy hónapra.

A polgármester által közzétett sajtóközleményt változtatás nélkül közüljük!

“Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projekt keretében végeznek kivitelezési munkálatokat a Siklósi úti felüljáró és a Kossuth tér közötti szakaszon.Az elkövetkező időszakban – 2020. május 18. és 2020. május 31. között – a Centrum parkoló Bajcsy-Zsilinszky utcai útcsatlakozója továbbra is lezárás alatt lesz. A Centrum parkoló megközelítésének javítása érdekében továbbra is biztosított lesz egy új bejárat a Jókai utca irányából. A parkoló megközelítésére, illetve elhagyására továbbra is üzemelni fog a parkoló déli oldali, Nagy Lajos király útja felöli útcsatlakozója.A Centrum parkolóban meglévő taxidroszt változatlan helyen üzemelhet az építés ideje alatt.

A taxidroszt zsákutcaként, kizárólag a taxiforgalom számára lesz gépjárművel megközelíthető 2020. május 18. és 2020. május 31. között időszakban.A beruházás eredményeképpen elkészültek a Bajcsy- Zsilinszky utca keleti oldali járdájának szélesítési és burkolatépítési munkálatai. A helyi járatú buszok 2020.05.18. reggel 8:00 órától ismét megállnak a Bajcsy-Zsilinszky utcában, ezzel párhuzamosan a Rákóczi úti ideiglenes megállóhely megszűnik. Az érintett buszmegállókban erről tájékoztatjuk a pécsieket.Az Ipar utcától délre befejeződtek a meglévő kerékpárút felújítási munkálatai. A kerékpárút burkolatai és szegélyei megépültek, a kapcsolódó forgalomtechnikai táblák és jelek a kivitelezés későbbi ütemében kerülnek elhelyezésre.

A Centrum parkoló keleti irányú lezárása mellett a projekt kapcsán a legfontosabb, forgalomkorlátozással járó beavatkozás 2020. május 25-én veszi kezdetét az Ipar utca Bajcsy-Zsilinszky utca csomópontban. A kereszteződést érintő felújítási munkálatok 4 ütemben valósulnak meg, az I. ütem megvalósítása várhatóan 2 hónapot vesz majd igénybe. A 2020. május 25-én kezdődő kivitelezési munkák során, az építés alatt ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben, úgy, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcába történő behajtás folyamatosan biztosított marad. A Siklósi úti felüljáró déli irányba tartó szakaszára felvezető felhajtó az I. ütem megvalósítása alatt, csak nyugati irányból lesz megközelíthető. A gyalogos forgalom számára kijelölt útvonalakról a munkaterületen kihelyezett táblák fognak tájékoztatást adni. Az Ipar utcai buszmegállót és a tömegközlekedési útvonalakat a lezárás nem érinti.Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett útvonalakon közlekedők mindennapjait. Ezzel együtt is a tisztelt pécsiek türelmét kérjük a beruházás megvalósítása során.” – írta posztjában Péterffy.

❗️SAJTÓKÖZLEMÉNY: forgalomkorlátozások május 25-től❗️Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából „A belváros…

Közzétette: Péterffy Attila – 2020. május 19., kedd