A koronavírus-járvány számos idei rendezvény és hazai fesztivál sorsát pecsételte meg. A szokásosan tavasszal megrendezésre kerülő Pécsi Egyetem Napok gyakorlatilag az éves fesztiválszezon nyitó eseménye és mivel a koronavírus éppen a tavasz közepén robbant be hazánkban szinte biztos volt, hogy a PEN a normál keretek között elmarad. Azonban a pécsiek egyik kedvenc fesztiváljának sorsa kapcsán eddig még nem döntöttek a szervezők, sőt az is felmerült, hogy valamilyen formában az online térben rendezik majd meg. Koltai Arnold, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke azonban most tiszta vizet öntött a pohárba és elárulta, tombolhatunk-e idén a PEN-en.

Koltai Arnold elmondta, hogy megvizsgálták a lehetőségét annak, hogy az évben valamikor be tudják-e pótolni a rendezvényt, azonban szakmai okoknál fogva, arra jutottak, hogy idén nem fogják tudni megrendezni a fesztivált.

“Alapvetőn felvetettük a kérdést, hogy az online térben megjelenjen valamilyen pótlása a fesztiválnak, de a helyzet az az, hogy egyrészről rendkívül elterjedt kezdeményezéssé vált és nem szeretnénk egy ilyen egyedülálló fesztivál egy ilyen tömegsorozat részesévé tenni. Másrészt magát a hangulatot az az egyedi légkört, amit a fesztivál meg tud teremteni, nem biztos, hogy az online térben meg tudjuk teremteni” – mondta az EHÖK elnöke az UNIV TV-nek.

Koltai ígérete szerint jövőre jóval nagyobb rendezvényre számíthat majd Pécs városa.