A pecsma.hu értesülései szerint a régi bőrgyár helyére épülhet fel, az NB II-be feljutó PMFC új stadionja. Mint ismeretes a mostani pálya nem alkalmas a másodosztályra (papíron a harmadosztályra sem volt), ráadásul a terület már a PEAC tulajdona, ahol egy új PTE-sportszigetet szeretnének felhúzni. A PMFC-nek tehát előbb-utóbb biztosan költöznie kell, kérdés, hogy mikor és hová.

Ugyanis stadionról szóló ígéretből nem ez az első. 2013-ban, 2015-ben és 2016-ban is szóltak már arról a hírek, hogy hamarosan új létesítményt kaphat a „pamacs”, ám mindmáig ezekből semmi sem valósult meg. Habár az elmúlt évtizedben apró falukból is nőttek ki gyönyörű stadionok, a kormány egyelőre a baranyai megyeszékhely elsőszámú csapatára nem áldozott túl sok forrást. Egyelőre azt sem lehet biztosan tudni, hogy honnan lesz pénze a másodosztályra a PMFC-nek, mindenesetre az új pécsi arénáról, állítólag maga Orbán Viktor fog dönteni.

A pecsma.hu városházi forrásokra hivatkozva, azt állítja, hogy a legtöbb helyi érintett a Verseny utcai Várkői Ferenc sporttelepet, azaz a volt Bőrgyár-pályát tartja alkalmasnak a stadionépítésre. Toller László polgármestersége idején is Verseny utcai helyszín merült fel, mégpedig a PVSK sporttelepe. Ott azonban egy másik fejlesztés indult meg nemrég, a Vasút-stadion helyén nyolcszáz fős fedett lelátó épülhet fel a közeljövőben.

A Várkői egyébként az önkormányzat tulajdona, a PSN Zrt. kezelésében van. Egy füves és néhány salakos pálya, öltözők, valamint egy ipari műemlék fedett, fa lelátó találhatók a területen.