Csütörtökön derült lesz a reggel, majd kora délutánra több helyen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, csapadék azonban nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. Hajnalban 4-10, délután 18-23 fokot mérhetünk.
Nem várható fronthatás.

Jelentősebb csapadékot hozhat a hétvégi front

Pénteken is derült lesz a reggel. Délután a Dunántúlon megnövekszik fátyolfelhőzet, másutt sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. Helyenként még élénk lehet a szél. Hajnalban az északi fagyzugos helyeken gyenge fagy, több helyen talajmenti fagy lehet: -2, 9 fok várható. Napközben 18-24 fokot mérhetünk.

Szombaton megnövekszik a felhőzet, és az ország északi felén gyenge eső, zápor alakulhat ki. Este északnyugat felől egy hidegfront érkezik jelentős csapadékkal. Gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél. Hajnalban a derültebb északkeleti tájakon fordulhat elő néhol gyenge fagy. Délután 17-25 fokra van kilátás.

Vasárnapra éjjel sokfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar is. Délután a gomolyfelhős idő mellett keleten alakulhatnak ki záporok. A Dunántúlon és délen feltámad az északnyugati szél. 16-23 fok valószínű.

Csütörtökön front már nem lesz felettünk, de a feltámadó északi szél miatt fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság, alvászavar továbbra is előfordulhat. Bár több lesz a napsütés, a szeles időben csökkenhet hő- és komfortérzetünk. Az UV-sugárzás szintje délután többfelé elérheti az erős fokozatot, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

(Időkép)