Péntek este szörnyű hír rázta meg a magyar sportéletet: életét vesztette Sitku Ernő, a magyar kosárlabdázás ikonja, számolt be róla a Szon. A lap információi szerint a sportoló minden előzmény nélkül lett rosszul, az életét pedig már nem tudták megmenteni.

A 149-szeres válogatott, négyszeres magyar bajnok játékos a pályafutása befejeztével sportvezetőként tevékenykedett tovább, ő volt a Nyíregyházi Élsport Kft. ügyvezetője, a

A 149-szeres válogatott, négyszeres magyar bajnok játékos a pályafutása befejeztével sportvezetőként dolgozott, ő volt a Nyíregyházi Élsport Kft. ügyvezetője, a Hübner Nyíregyháza BS szakmai igazgatója, illetve tagja volt az MKOSZ elnökségének.

Sitku Ernő 48 éves volt.

Sitkuról Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is megemlékezett a közösségi oldalán:

„Az egész magyar sportéletet megrázta a hír, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő, a honi kosárlabda emblematikus alakja. Ernő a nyíregyházi kosárlabda utánpótlás-nevelő akadémiát a legjobbak közé vezette, az U18-as fiú válogatott csapatvezetőjeként pedig nagyon sokat tett a felnövekvő tehetségekért. Legutóbb még a terveiről beszélgettem vele. Neve örökre összeforrt a sportággal és Nyíregyházával. Meze a Continental Aréna küzdőterén van kifüggesztve, emberi nagysága és sportolói eredményei előtt tisztelegve. Óriási veszteség ez mindannyiunknak. Isten nyugosztalja!” – írta a bejegyzésében.

Az egész magyar sportéletet megrázta a hír, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő, a honi kosárlabda…

Közzétette: Dr. Szabó Tünde – 2020. május 22., péntek