Péterffy Attila, Pécs város polgármesterének a programjának egyik fontos pontja volt a buszjegyek csökkentése, hiszen az országban aligha találunk települést, ahol ennyire drága lenne a tömegközlekedés ára. Már csak a zöld jövő miatt is fontos lenne, hogy minél olcsóbbak legyenek a buszjegyek, és ezzel együtt a lehető legkevesebb ember használjon autót, ezt Péterffy és a stábja tökéletesen látta a programjában. Ahol ezt írták:

Sajnos a pécsi tömegközlekedés egyik fájó pontja az ország legmagasabb árú buszjegye. A buszjegy magas ára nem szolgálja a zöld Pécs program megvalósítását, sőt épp ellenkezően hat e cél teljesülésére. Azért fizetik a pécsiek a legdrágább buszjegyeket, mert a pécsi városvezetés horribilisan drágán vett használt buszokat a pécsi polgárok pénzéből. Az ügyben, mint az köztudott, nemzetközi rendőrségi nyomozás zajlik, és már gyanúsítottak is vannak. Tűrhetetlen állapot, hogy az országban Pécsen a legdrágábbak a buszjegyek, ezért polgármesterré választásom esetén a buszjegyek árát haladéktalanul csökkenteni fogom.

Azok, akik napi szinten veszik igénybe a közösségi közlekedést tapasztalhatják: a haladéktalan intézkedés egyelőre várat magára, addig is maradnak az ötszáz forintos jegyek a buszon. Pedig az ígéret szép szó…