Már javában zajlik a városközponti park felújítása Bólyban, ugyanis a cél egy ligetes, közösségi tereknek is helyt adó terület kialakítása – olvasható a bama.hu oldalán. A Zöld Város projekt részeként az Erzsébet Vigadó konyhája is teljesen megújul.

Megújul a park a város központjában, illetve az Erzsébet Vigadó konyháját is korszerűsítik – számolt be róla a bama.hu. A munkálatok nemrégiben kezdődtek el, ugyanis mint ismert a Zöld Város projekt részeként a megvalósításra a város a Területfejlesztési Operatív Programból mintegy 218 millió forintot nyert az önkormányzat pályázatával.

Montenouvo herceg idején 1500 fa volt a park, mostanra ez már több, mint a duplája, ugyanis a szakemberek 3816 fát számláltak össze a területen, melyek között található beteg növény is. Éppen ezért szükségszerű a ritkítás: az elöregedett fák helyére újakat fognak ültetni, a cél pedig egy ligetes terület kialakítása, melynek aljnövényzetét majd géppel is karban lehet tartani és melyben a közösségi terek is sokkal hangsúlyosabb szerephez juthatnak. Emellett épül egy korszerű játszótér, a felnőttek részére pedig szabadtéri fitneszparkot létesítenek. Több helyre kerülnek padok, melyek a pihenni vágyók kényelmét szolgálják majd, ha pedig mindez nem volna elegendő, akkor megemlítendő, hogy megújul a park úthálózata is, illetve öntözőrendszert építenek ki és közvilágítással látják el a területet. A teljesen új és persze nagyon impozáns környezethez új bejárat is épül, ami éppen az óvoda mellett kap majd helyet.

Hírek rövidenFolynak a beruházások BólybanGőzerővel folynak a bólyi beruházások. Hárs József polgármester…

Közzétette: Bóly Press – 2020. május 18., hétfő

(Nyitókép: illusztráció, Forrás: Unsplash)