Kedden a napos időszakokat újra az erősen megnövekvő gomolyfelhők zavarják majd meg, több tájegységünkön ismét kialakulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok, egyes zivatarokat felhőszakadás és apró szemű jég is kísérhet. Erős, viharos lesz az északias szél, mely zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Délután 16-22 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően visszaesik a hőmérséklet. Ami jó hír, hogy nem lesz front térségünkben.

Nem robban be a nyár

Szerdán nagy területű csapadékra nem kell számítani, de a Duna vonalában és attól keletre elszórtan futó zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton sokat süthet a nap. Az élénk, erős északias szélben 19-24 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön elszórt záporok továbbra is kialakulhatnak, kevesebb záporra a középső területeken, többre keleten és nyugaton számíthatunk. A kissé szeles időben 19-24 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton a napos időt gomolyfelhők zavarhatják meg, pénteken még szórványosan, szombaton már csak helyenként alakulhatnak ki átmenetileg futó záporok, esetleg zivatarok. Továbbra is élénk, néhol erős lesz az északias szél. Délutánonként csak 20 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk.

Nem lesz front

Kedden nem lesz front térségünkben, viszont a párás, fülledt levegő miatt légszomj, nehézlégzés, fáradtság jelentkezhet. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők, illetve az idősek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A szeles idő fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. A zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, így lehetőleg ők ezekben az órákban ne menjenek ki a szabadba. Az UV-sugárzás szintje erős fokozatot érhet el a napos időszakokban 11 és 15 óra között, így célszerű lesz gondoskodni a bőr védelméről is. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

(Időkép)