Megszólalt annak a fiúnak az édesanyja, aki néhány nappal ezelőtt halálra késelt két fiatalt Budapesten, a Deák téren. Az anya szerint a fia sosem tartott magánál kést, józan állapotában pedig sosem lett volna képest ilyen szörnyűséget tenni.

A TV2 Tények stábja telefonon érte utol Cs. Krisztián, a Deák téri késelés elkövetőjének édesanyját, aki a megrendülten nyilatkozott a híradónak. Elmondása szerint rengeteg fenyegető üzenetet kapnak a tragédia óta, többek között azt, hogy ők is úgy végzik majd, ahogy két áldozat.

„Soha ilyesmi még a családunkban sem fordult elő. Csak annak tudom elképzelni, hogy drogos állapotban volt és ilyesmi” – mondta el az édesanya, aki szerint a fia sosem hordott magánál kést, szerinte valaki a kezébe adhatta a verekedés közben. Az anyuka elmondta, hogy a fia alig került bajba, már mint mondja, egyszer már előállították, de akkor sem agresszív viselkedése miatt, hanem füves cigizésért.

„Alig van bennem erő, még mindig nem bírom felfogni sem, nem még feldolgozni, és nagyon sajnálom az áldozatok szüleit, családtagjait, de nem tudjuk visszacsinálni. Sajnos ez a legnagyobb baj, hogy nem tudunk ezen már változtatni, mert megtörtént.”

A Bors a reggel folyamán számolt be arról, hogy az anyuka szeretne venni a Deák téri tragédia áldozatainak temetésén, hogy virágot tegyen a fiatal fiúk sírjára.

„Persze, csak inkognitóban, mert félő, ha megtudnák, ki vagyok, meglincselnének. Mindenkit arra kérek, higgye el nekem, hogy Krisztián nem szívesen árt másoknak” – mondta el a lapnak az édesanya.