Mint ahogyan azt ma a BAHÍR is megírta az Operatív törzs sajtótájékoztatóján, Kiss Róbert elmondta, hogy a kormány kedd délután terjeszti az Országgyűlés elé a különleges jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot. A különleges jogrend volt az, ami lehetőséget adott a gyors döntésekre, illetve a járvány berobbanásának elkerülésére. A mostani törvényjavaslat pedig azt tartalmazza majd, hogy mely szabályoknak kell hatályban maradniuk.

A rendkívüli jogrendet még március végén fogadtak el, melyet Varga Judit igazságügyi miniszter terjesztett elő és amit 137 igen szavazattal 53 nem ellenében – sürgősséggel – szavazott meg az Országgyűlés – számolt be róla a Blikk. Azt már néhány nappal ezelőtt tudni lehetett, hogy a különleges jogrend hamarosan megszűnik, erről szintén Varga Judit adott hírt a közösségi oldalán, csak úgy, mint ma is, amikor egy hosszabb Facebook-bejegyzés végén megemlíti, hogy a veszélyhelyzet kivezetésére várhatóan június 20-án kerül majd sor.

“Ma benyújtásra kerül az Országgyűléshez az a törvényjavaslat, amellyel az Országgyűlés felhívja a kormányt, hogy szüntesse meg a veszélyhelyzetet. A törvény elfogadásával, számtalan európai országnál jóval előbb, várhatóan június 20-án a veszélyhelyzet kivezetésre kerül Magyarországon.” – írta a posztban az igazságügyi miniszter.

Az uniós miniszterek mai tanácskozásának fő témái a 2021-2027 közötti uniós pénzügyi keret és a koronavírus elleni…

Közzétette: Varga Judit – 2020. május 26., kedd

(Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt)