Mint ahogyan néhány nappal ezelőtt a BAHÍR is beszámolt 50 millió forint értékű kokainnal a hátizsákjában szenvedett balesetet egy motoros, Pécs határában. Most az ügyészség indítványára letartóztatta a férfit.

A férfi 2020. május 23. napján motorkerékpárjával a Komló-Pécs útszakaszon, Pécs határában közlekedési balesetet szenvedett.

A balesetet követően Pécsett kórházba szállították orvosi, ahol az ápolók fedezték fel a férfi táskájában a két darab zacskóban lévő anyagot, amiről azt gondolták, hogy kábítószer lehet, ezért értesítették a rendőrséget. Ezután kiderült, hogy a férfinél több, mint 2,5 kg kokain volt.

A nyomozó hatóság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit, akit a kórházban őrizetbe vettek.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított letartóztatását elrendelte, mert álláspontja szerint szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés veszélye, illetve hogy újabb bűncselekményeket követne el, valamint a bizonyítást megnehezítené, veszélyeztetné.

(Ügyészség, Fotók: Katasztrófavédelem)