Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára gyereknap alkalmából tartott online sajtótájékoztatót. „Néhány olyan területet kell kiemelnünk, amelyek ahhoz járulnak hozzá, hogy a gyerekeket, a fiatalokat felkészítsük az egyre bizonytalanabb jövőre” – fogalmazott.. 

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: a környezeti nevelést az oktatás minden szintjére beemelnék. Szerinte elméleti szempontból egy új nemzeti alaptantervre lenne szükség, gyakorlati szinten pedig zöld iskolaprogramot, és az erdei iskolák rendszerét javasolja.  

Az LMP politikusa azt mondta:

a jövő generációjának sikerességéhez elengedhetetlen a digitális kompetencia fejlesztése.

Hozzátette: az állam feladatának kéne lennie, hogy minden gyerek hozzáférjen a megfelelő digitális eszközökhöz.

Kanász-Nagy Máté szerint a gyerekekkel foglalkozó szakemberek megbecsülése is fontos lenne, és a pedagógusok, a nevelést, oktatást segítő további szakemberek béremelése is szükséges. Kiemelte: a szociális szféráról, gyermekjóléti, gyermekvédelmi területen dolgozókról sem szabad megfeledkezni.

ITT AZ LMP AZT MONDJA, HOGY EGY AZONNALI 60 SZÁZALÉKOS BÉREMELÉSRE SZÜKSÉG LENNE EZEN A TERÜLETEN, EMELLETT EGY AZONNALI 500 EZER FORINTOS BÉRKIEGÉSZÍTÉSRE IS” 

– mondta.

Az LMP egy petíciót is indított, az aláírásgyűjtéssel az a céljuk, hogy a kormány megvalósítsa a szociális területen dolgozó szakemberek béremelési követelését. 

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja javaslatai a Nemzetközi gyermeknap alkalmából

Közzétette: Kanász-Nagy Máté – 2020. május 31., vasárnap