Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy férfi május 12-én 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az első bejelentés a rendőrségre a rablást követő tizedik percben érkezett. A rendőrök egy percen belül a helyszínre érkeztek, és megkezdték a forrónyomos üldözést. Az eset során nem sérült meg senki, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt nyomoz az ügyben.

Az elkövetőt továbbra is jelentős erőkkel keresik a rendőrök, a felállított nyomozócsoport a rabló beazonosítása, illetve felkutatása érdekében folyamatosan ellenőrzi a beérkező adatokat és információkat.

A beszerzett adatok alapján nem zárható ki, hogy a rabló a bűncselekmény elkövetésének idejére valamilyen módon megpróbálta megmásítani a kinézetét. Az arcelemzés megállapításai szerint feltételezhető, hogy a férfi arca teljesen szőrtelen, így a szemöldöke lehet ragasztott is.

A férfiról készült grafikák a galériában tekinthetők meg.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(Police)