Még a múlt héten kelt szárnyra a közösségi médiában az a pletyka, mely szerint néhány óvodai alkalmazott koronavírus-fertőzött lehet Kozármislenyben – erről akkor a Pécs Aktuál számolt be. A polgármestert a lap meg is szólaltatta, aki akkor cáfolta a hírt, mostanra azonban annyira eldurvult a helyzet, hogy Bíró Károly feljelentést is tett az ügyben.

A polgármester utalt arra is, hogy szerinte politikai okok és hangulatkeltés állhat a háttérben, most pedig abban bízik, hogy a rendőrség kinyomozza ki lehet a pletyka elindítójának forrása.

Az óvodai dolgozók körében nincs tudomásom pozitív COVID-19 teszt eredményről! Mivel intézményünkben folyamatosan végzünk korona vírustesztelést mind szerológiai gyorstesztelést, mind PCR teszteket akreditált laborral, ezért intézményünkbe járó gyermekek kiemelkedő biztonságban vannak. Az óvodai dolgozók körében a munkáltató által elrendelt és elvégzett vírus tesztek minden alkalommal negatív eredményt mutattak az intézményvezető tájékoztatása szerint – mondta korábban a lapnak Bíró.

Sőt, néhány nappal ezelőtt egy videó üzenetben is megerősítette, hogy a feltételezéseknek nincs alapja, az óvodai dolgozók körében pedig nincs fertőzött.

(Pécs Aktuál)