Csaknem négyszázmillió forintból kezdődik meg a pécsi városközpont legnagyobb földfelszíni parkolójának felújítása – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel.

A helyhatóság közleménye szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló, még az előző városvezetés idején elindult 1,1 milliárdos projekt részeként az egykori Ifjúsági Házat irodaházzá alakítják, a közeli üzletház neve miatt a köznyelvben “Centrum-parkolónak” hívott területet pedig korszerűsítik. Kitértek rá: a leendő irodaházban a munkálatok tavaly szeptember óta zajlanak, a fejlesztés idén ősszel lezárul, míg a parkoló átépítése június közepén indul.
    

Ismertették: a belvárosi parkoló jelenleg nem rendelkezik szilárd útburkolattal, a terület porzik, hiányzik róla a csapadékvíz-elvezető rendszer, kevés rajta az árnyékot adó zöldfelület, a közvilágítás hiányos.
    

A beruházás keretében minden új parkolóhelyet térkő burkolattal látnak el, az összekötő úthálózat aszfaltburkolatot kap, a csapadékvíz-elvezetést olajleválasztós rendszer beiktatásával oldják meg, valamint mozgásukban korlátozottak számára és elektromos autók töltésére alkalmas helyek létesülnek. A parkolóhelyek száma 240-ről 252-re nő.

❗️Június 15-én megkezdődik a Centrum-parkoló felújítása❗️A fejlesztés során:☑️minden új parkolóhely térkőburkolatot…

Közzétette: Péterffy Attila – 2020. június 3., szerda

(MTI, Nyitókép: Illusztráció)