Pécs város polgármestere, Péterffy Attila hivatalos közleményt adott ki az orfűi aquaparkkal kapcsolatosan. Az írását változtatás nélkül közöljük, íme!

A 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően sok pécsi véleményét megismertem, és világossá vált, hogy egy modern, minden igényt kielégítő fürdő felépítése a városban fontos cél. A pécsiek megérdemelnek egy fürdőt, ez a fejlesztés a pécsi városvezetés kiemelkedő vállalása, és azon dolgozunk, hogy még ebben a ciklusban mindenképpen megvalósuljon.

Amíg ez a célunk teljesül, addig a pécsiek a környező, baranyai fürdőkben tudnak kikapcsolódni. A sajtóból értesültünk arról, hogy a megye legnagyobb strandja, az Orfűi Aquapark a mostani nyári szezonban előreláthatóan nem nyit ki, mert a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az ingatlan értékesítést tervezi.

Az Orfűi Aquapark nem csak a pécsiek és baranyaiak egyik kedvenc fürdője, de a turizmusra gyakorolt hatása is jelentős. Az új koronavírus járvány következtében Pécs és Baranya idegenforgalma idén egyébként is jelentős csökkenést fog elszenvedni, a megye legnagyobb strandjának bezárása pedig tovább ronthat a helyzeten.

A fenti okok miatt Füzyné Kajdi Zitával, Orfű polgármesterével közösen levélben fordultunk a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójához. Azt kértük tőle: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az aquapark kinyithasson az idei szezonban, természetesen vírushelyzetre tekintettel a szükséges óvintézkedések betartásával. Bízom benne, hogy közös levelünk eléri a célját, és minél hamarabb újra kikapcsolódhatunk az Orfűi Aquaparkban.

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere