Gőzerővel zajlik a belvárosban az egykori fürdőépület felújítása. Komló város önkormányzata május 28-án a TOP-2.1.1-16-BA1-2017-00003 számú „Barnamezős terület rehabilitációja Komlón” elnevezésű pályázat kapcsán helyszíni workshopot tartott.

Az eseményre a fennálló egészségügyi előírások betartásának figyelembevételével kis létszámban, szabadtéren, az épület melletti parkolóban került sor. A workshopon képviseltették magukat a megújult épületben ingatlant bérlő vállalkozások, valamint a városban működő megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató egyik cég vezetői, az önkormányzat szakemberei mellett a társadalmi szervezetek képviselői is.

Polics József polgármester előadásában a jelenlévők beszámolót hallgattak meg a projekt pénzügyi és szakmai részleteiről, a munkálatok aktuális állapotáról és a jövőbeni tervekről. A polgármester elégedettségét fejezte ki, hogy a komlói bányák bezárása óta méltatlanul kallódó, egykor sok ezer komlóinak munkahelyet biztosító épület a felújítás után újra ipari létesítményként szolgálhatja a várost. A közelmúltban még romos, pusztuló épület új, üde színfoltja lehet a belvárosnak.

Az Önkormányzat célja a “barnamezős” terület rehabilitációja által a vállalkozások számára vonzó, munkahelyteremtés céljából alkalmas kereskedelmi és szolgáltató központ kialakítása. A beruházás során az érintett épület teljes falszerkezetének szigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a meglévő lapostető-szerkezet szigetelése valósul meg, amelynek eredményeként az épület fűtési költségei csökkennek.

A fejlesztést követően az épületből egy jól használható, alacsony energiafelhasználású, ezáltal alacsony szén-dioxid kibocsátású ingatlan válik. A tervek szerint a beruházás nyár elején befejeződik, ezután a bérlők kezdhetik meg a belső munkálatokat annak érdekében, hogy ez év végére kívül-belül teljesen megújulva, új funkciójában működhessen tovább a belvárosban a bánya egykori fürdőépülete. (http://www.komloiujsag.hu/?p=42379)

fotó: Komlói Újság