Csizmadia Péter a pécsi Fidesz-frakció tagja tartott sajtótájékoztatót a városháza előtt. A téma a gyerektáborok helyzete volt, pontosabban a tény, miszerint Péterffy Attila közel a duplájára emelte ezen táborok díjait.

Csizmadia elmondta, hogy Pécsen az önkormányzat szervezésével évek óta jól működő nyári táboroztatás zajlik, hozzátette: tavaly 1400 gyermek, köztük elég sok rászoruló pécsi fiatal vette igénybe az önkormányzat által biztosított lehetőségeket. Szerinte Péterffyék új határozata komoly nehézségbe sodorja a táborok sorsát, ahogy Csizmadia fogalmazott:

„Péterffy Attila morálisan vállalhatatlan és szakmailag pedig teljesen elfogadhatatlan döntést hozott, egyhéttel a nyári szünet előtt: nevezetesen azt, hogy a nyári táborozás díját megduplázza.”

A Fidesz szerint a polgármester senkivel sem egyeztetett, nem kérdezte meg a szakmai szervezeteket, ráadásul elmondásuk alapján tíz iskola lépett vissza a nyári táboroktól, hiszen nem tudják vállalni a többlet költségeket. Csizmadia elmondta, hogy szerinte nem az első eset, hogy Péterffy a pécsi kisgyermekesek zsebében turkál, megemlítette a néhány héttel ezelőtti kétszázmilliós elvonást az óvodai és bölcsődei intézményeknél, úgy hogy éppen azon a héten a hőerőmű ugyanekkora mértékű osztalékot vett ki.

Csizmadia felszólítja Péterffy Attilát, hogy ezt a szakmailag és morálisan is elfogadhatatlan döntését vonja vissza.

A pécsi nyári táborok tavaly a Fidesz szerint húszezer forint körüli összegbe került, ez idén negyvenezer forintra nőtt meg.