Miután délelőtt Csizmadia Péter Fideszes önkormányzati képviselő felszólította Péterffy Attilát, hogy azonnal vonja vissz a gyerektáborok emeléséről szóló javaslatot, a városháza közleményt adott ki, miszerint 2020-ban is a tavalyi árakon tudnak majd a helyi fiatalok táborozni.

A teljes közlemény szövege:

“Pécs önkormányzata a város tulajdonát közvagyonnak tekinti. Az ezzel kapcsolatos jogszabályok alapján legalább önköltségi árat kell alapul venni az önkormányzati ingatlanok hasznosítása során. Az erre vonatkozó költségvetési rendelet értelmében az önkormányzat tulajdonában lévő balatoni táborok esetében is ezt az elvet tartjuk irányadónak.

A három táborból egyet piaci alapon, kettőt kedvezményesen bocsát az üdülők rendelkezésére az önkormányzat. Ezeket a táborokat az elmúlt években felújíttatta az előző városvezetés, az önköltségi árat a rendelet értelmében ez alapján határoztuk meg.

Az új koronavírus járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetre tekintettel és a táborok minél teljesebb kihasználtsága érdekében módosítani fogjuk a költségvetési rendelet ide vonatkozó passzusát. A lépésnek köszönhetően a pécsi gyerekek 2020-ban is a tavalyi áron vehetik igénybe a balatoni táborokat.

Az önköltségi alapú táboroztatást 2021-től vezetjük be, amikor reményeink szerint a járványhelyzet már nem okoz az idei mértékű gazdasági nehézségeket.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

Reagálva az önkormányzat közleményére a pécsi Fidesz frakció is közleményt adott ki.

Ebben leírják, a polgármester bocsánatkérés helyett másra mutogat, legyen bátor és cselekedjen úgy, hogy már a jövő héttől biztosított legyen a gyerekek idei táboroztatása alacsonyabb költségek mellett. Hiszen most, a munkaerőpiac újraindulásával a családfenntartókra nagy feladat hárul, be kell hozni a lemaradást. – írja a pecsma.hu