Mint ahogyan arról a BAHÍR is beszámolt Berkesden akart felgyújtani egy házat egy férfi. Mint ismert a férfi 2019. december 31-én 21 óra 30 perckor bement egy berkesdi családi házba, ahol szerelemféltésből fenyegetőzött, és arra akarta kényszeríteni az ott lakó nőt, hogy vele menjen. Miután a nő ezt visszautasította, a férfi közölte, hogy akkor felgyújtja őt és a házban tartozkodó mozgáskorlátozott férjét is, majd több liter benzint locsolt szét a lakás padlójára, a bútorokra, valamint a nő ruhájára. 

A vádirat szerint a férfi és az asszony között érzelmi, majd szexuális kapcsolat alakult ki, amit a férj is megtudott, így ez gyakori veszekedéshez, néha tettlegességig fajuló konfliktushoz vezetett.

Szilveszterkor a vádlott napközben italozott, majd az esti órákban megjelent a sértetteknél. A konyhában a férjet sértegette, a nőt pedig arra kérte, hogy hagyja el a férjét, menjen vele, éljenek együtt. Amikor elutasító választ kapott, közölte, hogy „rátok gyújtom a házat”.

Ezután a vádlott benzint locsolt szét a házban, és öngyújtóval megpróbálta azt begyújtani. Mivel az öngyújtó nem működött, így az üzemanyagot nem sikerült belobbantani.

Amennyiben a vádlott meg tudta volna gyújtani a benzint, úgy a sértettek háza leégett volna, a tűz átterjedhetett volna a szomszédos épületekre is, ezen kívül a házaspár is súlyos, akár halálos sérülést is szenvedhetett volna.

A férfi az eljárás kezdete óta letartóztatásban van, cselekménye emberölés és közveszélyokozás előkészületének minősül.

(Ügyészség)