Pénteken a Dunántúlon lesz naposabb az idő, északon, északkeleten és keleten várható záporok, zivatarok kialakulása. Szélerősödés zivatarok környezetében lehet, de zivataroktól függetlenül is megélénkülhet a nyugati-északnyugati szél a középső és déli tájakon. A hajnali 9-17 fokot követően délután 23-29 fok várható. Frontmentes, de fülledt, meleg idő.

Meleg hétvége jön szombaton kevesebb, vasárnap több zivatarral

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben északon, északkeleten és keleten alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok, máshol kicsi a csapadék kialakulásának valószínűsége. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. A legmelegebb órákban 30 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Vasárnap egy hidegfront hatására már többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra. Az északi-északnyugati szél élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Napközben 23-29 fokot mérhetünk.

Hétfőn és kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett már kevesebb helyen, inkább csak délen, délkeleten várható csapadék, viszont többfelé élénk, erős lesz az északias szél. Délutánonként 23-28 fok közé melegszik a levegő.

(Időkép)