A járvány miatt a tanároknak gyakorlatilag egyik napról a másikra kellett átállniuk az online oktatásra. A makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára, Vezsenyi László egy humoros videót küldött tanítványainak: a felvételen a tornatanár úszósapkát húzott saját nappalijában, majd egy vasalódeszkára fekve mutatta be diákjainak a különböző úszásnemeket. 

A pedagógus azóta az internet kedvence lett: „vasalódeszkás testnevelő tanárként” emlegetik. A videó közzététele után egy nappal azonban Vezsenyi Lászlót eltiltották a tanítástól, elvették tőle a csoportjait, és nem oktathatott többet online. A testnevelő tanár elmondta: hogy a tiltás ellenére megalázó módon a tanórák anyagait továbbra is el kellett küldenie a gimnázium igazgatójának és a helyi tankerületi vezetőnek.

Azóta rengetegen álltak ki Vezsenyi László mellett: pedagógusok, szülők, és internetezők szerint is igazságtalan, hogy egy humoros videó miatt büntették meg a tornatanárt. 

Ezért egy petíciót is indítottak „Kiállunk a vasalódeszkás tornatanár mellett” címmel, amit eddig már majdnem negyvenezren írtak alá. 

A nagy felháborodást követően június 15-i hatállyal lemondott Balázs József, a hódmezővásárhelyi tankerület vezetője, aki az egyik felelőse volt a vasalódeszkás testnevelő tanár eltiltásának.