Mint ahogyan arról a BAHÍR is hírt adott  életének 48. évében, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya – közölte reggel a Magyar Vízilabda Szövetség.

A legendás játékostól folyamatosan búcsúznak a pályatársak, úszók, hírességek és politkusok is, – köztük Orbán Viktor is – nemrégiben pedig több, volt, egykori olimpiai bajnok csapattársa is lerótta a tiszteletet Benedek előtt a közösségi oldalakon.

Néhány perccel ezelőtt Fodor Rajmund a következő sorokkal és fotóval emlékezett meg minden idők legnagyobb vízilabda-játékosáról:

“Nekem örökre a kedvenc szobatársam maradsz én így, mosolygósan akarok és fogok Rád gondolni mindig
Rengeteget adtál…, hatalmas űrt hagytál… Nyugodjon békében a lelked! Őszinte részvétem az egész Benedek-családnak! Hatalmas erőt és kitartást kívánok ebben a rettentően nehéz időszakban!

Szécsi Zoltán, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Märcz Tamás pedig profilképjük megváltoztatásával tisztelegnek a legendás játékos előtt.

“Nyugodj békében! Szívemben őrizlek mindörökké!” – írta Märcz a magyar férfi vízilabda-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya.

“Elnézést kérek.
A húszas nagyságrendű újságírói és tv-s megkeresés visszautasítása miatt.
A szurkolói, ismerősi, baráti részvétnyilvánításokra adott szűkös válaszok miatt. A gondolataim kavargása miatt. Próbálok most valamit reagálni, összeszedni magam, remegő lábakkal, torok- és fejfájással, könnyekkel küszködve, rövidet és személyeset.
Minden óriási bajnokunk elvesztése hatalmas fájdalom, de ez az űr most elképesztő…
Benedek Tibi. Közel húsz évig a legnagyobb személyisége a világ vízilabdázásának és a magyar sportéletnek. BENEDEK-TIBI! 16 évesen szurkolóként ezt üvöltöttem én is a teltházas Komjádiban a Gólkirálynak.
Aztán a válogatottnál, kereten kívüli meghívottként remegtem, ha véletlenül csak rám néztél, mint a Nemzeti Csapat Vezére. 19 évesen a jobbszélen Harcostársaddá válhattam neked, a világ legjobb balkezesének. 23 évesen együtt állhattam fel Veled, a Bajnokkal az olimpiai dobogó legfelső fokára.
27 évesen végre klubtársad is lehettem, naponta láthattam a csodát.
Irányítottál minket évekig Csapatkapitányként higgadtan, tiszta szívvel.
Elmondhatatlan és tisztelettel teli aura vett körül. A víz is mindig habzott körülötted, mert győzni akartál, minden másodpercben. Mesterként két generációnak is utat adtál a kezébe válogatott és klubszinten egyaránt.
Gólkirály.
Bajnok.
Harcos.
Bajtárs.
Példakép.
Vezér.
Csapatkapitány.
Mester.
És a legfontosabbak: Gyermek, Férj, Apa, Barát.
Minden magyar ember és a világ összes vízilabdázója csak tanulhat Tőled, felnézhet Rád.
Soha, senki nem fog megközelíteni sem!
Egyedül több vagy az emberek és a sportvilág számára, mint amit el lehet mondani szavakkal. Most már semmi sem lehet olyan, mint eddig volt…
Felfoghatatlan, érthetetlen, kifejezhetetlen… nem hiszem el! Tibi, pótolhatatlan vagy!!!”
– írta Kiss Gergely az Instagramon közzétett posztjában.

View this post on Instagram

Elnézést kérek. A húszas nagyságrendű újságírói és tv-s megkeresés visszautasítása miatt. A szurkolói, ismerősi, baráti részvétnyilvánításokra adott szűkös válaszok miatt. A gondolataim kavargása miatt. Próbálok most valamit reagálni, összeszedni magam, remegő lábakkal, torok- és fejfájással, könnyekkel küszködve, rövidet és személyeset. Minden óriási bajnokunk elvesztése hatalmas fájdalom, de ez az űr most elképesztő… Benedek Tibi. Közel húsz évig a legnagyobb személyisége a világ vízilabdázásának és a magyar sportéletnek. BENEDEK-TIBI! 16 évesen szurkolóként ezt üvöltöttem én is a teltházas Komjádiban a Gólkirálynak. Aztán a válogatottnál, kereten kívüli meghívottként remegtem, ha véletlenül csak rám néztél, mint a Nemzeti Csapat Vezére. 19 évesen a jobbszélen Harcostársaddá válhattam neked, a világ legjobb balkezesének. 23 évesen együtt állhattam fel Veled, a Bajnokkal az olimpiai dobogó legfelső fokára. 27 évesen végre klubtársad is lehettem, naponta láthattam a csodát. Irányítottál minket évekig Csapatkapitányként higgadtan, tiszta szívvel. Elmondhatatlan és tisztelettel teli aura vett körül. A víz is mindig habzott körülötted, mert győzni akartál, minden másodpercben. Mesterként két generációnak is utat adtál a kezébe válogatott és klubszinten egyaránt. Gólkirály. Bajnok. Harcos. Bajtárs. Példakép. Vezér. Csapatkapitány. Mester. És a legfontosabbak: Gyermek, Férj, Apa, Barát. Minden magyar ember és a világ összes vízilabdázója csak tanulhat Tőled, felnézhet Rád. Soha, senki nem fog megközelíteni sem! Egyedül több vagy az emberek és a sportvilág számára, mint amit el lehet mondani szavakkal. Most már semmi sem lehet olyan, mint eddig volt… Felfoghatatlan, érthetetlen, kifejezhetetlen… nem hiszem el! Tibi, pótolhatatlan vagy!!!

A post shared by Kiss Gergely🤽🏻‍♂️💦 (@kiss_gergely_official) on