A bűnmegelőzési szakemberek ezúttal a szigetvári Vigadó Kulturális Központ udvarán szerveztek „Házhoz megyünk” programot 2020. június 17-én.

A program célja az volt, hogy általános, illetve személyre szabott konkrét ajánlásokkal segítse az érdeklődőket a hatékony vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, hangsúlyozva az ingatlanbiztonsági eszközök használatának előnyeit.

A rendőrök a Police Coffee program keretei között ifjúságvédelemről, drogprevencióról és az építészeti bűnmegelőzés lehetőségeiről beszélgettek a város közösségformáló aktív tagjaival egy csésze kávé mellett.

A modern biztonságtechnikai berendezések fontosak, hiszen gyakran a látványuk is elriaszthatja a hívatlan vendégeket. Egy mozgásérzékelő, egy térfigyelő kamera, vagy egy riasztóberendezés kültéri egysége egyformán azt üzeni, hogy a ház tulajdonosa felkészült. Az elkövetők nem a kihívásokat keresik, céljuk az, hogy minél kisebb kockázattal szerezzék meg az értékeket.

A jó minőségű nyílászárók, vagy a korszerű zárak nehézséget jelentenek, így az ilyen ingatlanokba ritkábban történik sikeres betörés, sőt a legtöbb esetben már a kísérlet is elmarad.  Ne csak saját házára figyeljen! Fontos, hogy a lakókörnyezetében történő gyanús eseményekre is megfelelően reagáljon.

A bűnözők nem kedvelik a kíváncsiskodó szomszédokat. Ha gyanús idegeneket lát, kérdezze meg, hogy mit, vagy kit keresnek. Jegyezze meg a kinézetüket, ha járművel közlekednek, írja fel a rendszámot.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, hívja a rendőrség 107, 112 ingyenesen hívható központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét!

(Police)