A pécsi szökőkutak már jó ideje nem üzemeltek, ennek oka részben a nem megfelelő időjárás és persze a koronavírus-járvány volt. Azonban a veszélyhelyzet elmúltának és a melegedő időjárásnak hála újra életre keltek pécsi szökőkutak – erről Péterffy Attila, Pécs polgármestere is beszámolt saját Facebook oldalán.

„Hosszú-hosszú ideje már, hogy nem üzemeltek a pécsi szökőkutak az időjárás, majd a járvány miatt.Most, hogy végre itt a jó idő és a veszélyhelyzet is elmúlt, újra életre keltettük őket. Használjuk ki, hogy végre ismét családtagjainkkal, barátainkkal és ismerőseinkkel közösen ebédelhetünk, vagy kávézhatunk ebben a gyönyörű városban. Az biztos, hogy a pécsi szökőkutaknak sincs párja!” – írta.

👉Hosszú-hosszú ideje már, hogy nem üzemeltek a pécsi szökőkutak az időjárás, majd a járvány miatt.💦Most, hogy végre…

Közzétette: Péterffy Attila – 2020. június 23., kedd

A Pécsma információi szerint a Balokány tavi szökőkút már üzemel is, június 22 és 25 között pedig főként a belvárosban nyitják majd meg a csapokat: így a Színház téren, a Széchenyi téren a Városháza előtt és a „Kaszkádot” is (a lépcsős vízfolyás), a Jókai téren, a Hal téren és a Szent István téren („Sétatéren”) is csobogni kezdenek hamarosan a kutak. Illetve üzembe helyezik a Köztársaság téri kutat, a Tüke-kutat, a Szilárd Leó parkban lévőt és a ANK Nevkó előtti szökőkutat is.

Június 29 és július 5-e között pedig újra csobogni fog a Kossuth téri és a Ferences kút illetve a 48-as térenUránvárosban a 17 emeletes társasház előtti, a Hajnóczy utcában és a Kőrösi utcában lévő szökőkút is. Kertvárosban pedig a Diána téren lévő, sőt a Jókai általános iskolai előtti Táncoló gyerekek szobránál lévő szökőkút is újra indul majd.

A Tettyén egyelőre javítják, pótolják a burkolóköveket, a szökőkutat itt csak ezután lehet majd üzembe helyezni.