Szeptember elsején kezdődhet az idei, de a megszokottnál jóval kisebb POSZT – mondta el Péterffy Attila, Pécs polgármestere az ATV műsorában.

A POSZT idén megszokott formában nem kerülhetett megrendezésre, hiszen a koronavírus-járvány lehetetlenné tette az országos színházi találkozó lebonyolítását. Péterffy azonban azt mondta az ATV-nek adott interjújában, hogy már folyik egy kisebb POSZT szervezése, ami a tervek szerint szeptember 1-jén venné kezdetét, már amennyiben nem ér ide a koronavírus második hullmába.

Péterffy elmondta, mindenki nagyon szomorú amiatt, hogy most elmaradt a színházi találkozó, de arról is beszélt, nem adják fel, ugyanis nagy erőkkel folyik az esemény átszervezése.

A polgármester azt is hozzátette, hogy az őszi POSZT-ot 100 millió forintból hozzák tető alá, a tulajdonosok pedig 50-50 millióval járulnak hozzá a fesztivál megszervezéséhez, illetve lebonyolításához.

Péterffyt a versenyprogram kapcsán is kérdezték, ám erre nem tudott még válaszolni.

Az interjúban kitért arra is, hogy a ZSÖK-el és a Pécsi Nemzeti Színházzal kapcsolatos tárgyalások is jól haladnak, a kulturális minisztériummal közelebb kerültek a megállapodáshoz, a ZSÖK pedig talán így Pécsé maradhat.

Péterffy Attilával készült interjú ide kattinva elérhető!

(Nyitókép: Wikipédia)