Szerda délután avatták fel azt a vadonatúj, minden hatályos előírásnak megfelelő, biztonságos játszóteret a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinikáján, amelyet a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány finanszírozott – olvasható a az UnivPécs oldalán.

A pécsi ünnepélyes átadáson dr. Masszi György, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: „A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány 1995 óta tevékenykedik a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikáján a szívbeteg és koraszülött gyermekek érdekében. Az alapítvány működteti a koraszülött mentőszolgálatot, emellett ingyenes programokkal segíti a szülőket.”

Részben adományokból, részben pedig pályázati forrásokból vásároltak fejlesztő játékokat a program három mentorházába Pécsre, Kaposvárra, illetve Szekszárdra, amiket a szabad levegőn helyeztek el. Kaposváron kifejezetten mozgáskorlátozott gyermekek számára a Napsugár Fejlesztő Központban, Szekszárdon a Balassa János Kórház udvarán, Pécsen pedig a Gyermekklinika udvarán. A három beruházás összesen 19 millió forintba került.

Decsi Tamás professzor, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója megköszönte az alapítvány hatékony és áldásos tevékenységét. Kiemelte: „A játékok fejlesztik a kicsik mozgáskoordinációját, egyensúlyérzékét, kreativitását. Emellett az esetleges várakozási idő is gyorsabban elröppen, akár kis testvérként, látogatóként érkezik ide a gyermek, akár betegként.” – mondta a professzor.

Ami fontos, hogy a játszótér ütéscsillapító felülettel van ellátva, és a gyermekek biztonsága érdekében körbe is van kerítve.

A játszótér átadásáról ide kattintva nézegethet fotókat!

(Nyitókép: Illusztráció)