A koronavírus-járvány miatt idén rendhagyó módon online kerül megrendezésre az Ökopolisz Alapítvány Nyári Akadémiája. Nem folytathatjuk ott, ahol abbahagytuk tematikára épül fel idén az egész rendezvény.

A Nyári Akadémia első napján a Törésvonal Intézet szervezésében Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója és Kanász-Nagy Máté, Újpest alpolgármestere és az LMP – Magyarország Zöld Pártja titkára beszélgettek.

A járvány miatt kialakult válsághelyzet csak egy újabb fejezete a „hanyatló világunk című könyvnek” és újra a 2008-as pénzügyi világválság és a migrációs válság után bebizonyította, hogy a jelenlegi profitorientált gazdasági rendszer mennyire felkészületlen és kiszolgáltatott .

Hova tűnt a zöld narratíva a kormány kommunikációjából a járvány alatt? Milyen lehetőségeik vannak a zöldmozgalmaknak, mikor tudnának áttörést elérni, egy gazdasági válságban vagy egy felívelő szakaszban? Mennyire lehet visszaszorítani az egyéni önzést a társadalom érdekeivel szemben?

Ezekre a kérdésekre próbált választ találni Kanász-Nagy Máté és Vona Gábor.

Vona Gábor / Kanász-Nagy Máté – Ökopolisz ONLINE Nyári Akadémia 2020

Miért tűnt el a koronavírus megjelenésével egyidőben a zöld szemlélet a kormány narratívájából? Le kell-e mondani ezután a sokak számára élhetőnek nevezett életről? Szükséges a repülőadó bevezetése? A többi között ezekre a kérdésekre is válaszoltak a vendégek az Ökopolisz ONLINE Nyári Akadémia első napján. A Törésvonal Intézet szervezésében rendezett beszélgetésen Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója és Kanász-Nagy Máté, Újpest alpolgármestere és egyben az LMP – Magyarország Zöld Pártja titkára ült asztalhoz.

Közzétette: Ökopolisz Alapítvány – 2020. július 1., szerda