PTE: továbbra is marad a látogatási tilalom a pécsi klínikán, csupán a legszükségesebb esetben tesznek kivételt, áll az egyetem közleményében, melyet változtatás nélkül osztunk meg mi is.

„A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ számára kiemelten fontos a betegek, valamint a munkatársak fokozott védelmének biztosítása, a fertőzésveszély lehetőségének minimalizálása a vonatkozó előírások betartásával.

A PTE jelenleg is az igazolt koronavírus-fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára, és az igazolt, koronavírussal fertőzött betegek ellátására, valamint a teljes körű gyermekinfektológiai ellátásra kijelölt intézmény.

A betegek és az ellátás biztonságának garantálása érdekében a PTE Klinikai Központban továbbra is érvényben marad az általános látogatási tilalom, amely alól az alábbi esetek jelentenek kivételt:

• a súlyos állapotú (azaz az önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve gyógyszeresen sem megszüntethető fájdalomban szenvedő, illetve pszichés krízishelyzetben lévő) betegek esetén az általuk megjelölt személy,
• a kiskorú beteg szülője/törvényes képviselője (vagy az általuk megjelölt személy),
• a szülő nő által megjelölt nagykorú személy (a vajúdás és a szülés alatt),
• a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja.

A PTE Klinikai Központ kéri a betegeket és a látogatókat, hogy a fertőzés veszélyének csökkentése érdekében az előírt szabályokat szíveskedjenek betartani!

Az általános látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

PTE Klinikai Központ”