Ha hinni lehet a híreknek (ismerve az elmúlt évek történéseit, minimum kezeljük őket helyén) akkor Orbán Viktor miniszterelnök és futball-szerelmes igent mondott az új pécsi stadionra, egyelőre csak az a kérdés, hogy mikor, hol, hova és hogyan fog megépülni. A „miből?” kérdés csak azért nem merül fel, mert azt tudjuk: az adónkból.

Mint ismert a PMFC feljutott a másodosztályba, a stadionjuk elavult, elviekben már a harmadosztályra sem lett volna elég, értelemszerűen az NB II magas színvonalához már végképp kevés a régi létesítmény. Más kérdés, hogy a bajnokság másfél hónap múlva startol, az pedig nehezen képzelhető el, hogy addigra kész lesz az új aréna. Ami körül több kérdés is felmerül.

Például a helyszín. Esélyes a volt Bőrgyár-pálya, Kovácstelep, Tüskésrét is, ellenben a mostani helyszín kevésbé, hiszen a terület már az egyetemé, ott PTE-Sportsziget épülhet fel, egyszer a jövőben. Azt is lehet tudni, hogy 5-8 ezer fős létesítményben gondolkodnak, ellenben sokba fog kerülni 12-18 milliárd körüli összegre saccolják, a pécsi labdarúgás új szentélyének az árát.

A város egyébként sportberuházásokkal nem áll rosszul, kosárlabda-akadémiák, új PVSK-stadion, labdarúgó-akadéma is épül, épült az elmúlt időszakban, ehhez csatlakozhat az új stadion is. A fürdő egyelőre még várat magára, de látható a fontossági sorrend: előbb a foci, utána minden más.

kiemelt kép: 24.hu