Karácsony Gergely Facebook-oldalán tájékoztatta a főváros lakóit arról, hogy milyen tervekkel, támogatásokkal készülnek kilábalni a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetből.

„Sokszor elmondtuk már, a segítségre ott van szükség, ahol a baj van. A járvány okozta válságból az emberek támogatásával mászhatunk ki. Míg a kormány a pénzt szokásához híven megint a pénzemberekhez önti, mi – lehetőségeinkhez mérten – azoknak nyújtjuk a kezünket, akiket leginkább megütött az elmúlt néhány hónap.

A Főváros tulajdonában álló bérlakások lakóinak – jövedelemcsökkenésük arányának megfelelő mértékű – lakbérkedvezményt biztosítunk és 70 önkormányzati bérlakást eszközként vontunk be a válságkezelésbe.
Éves szinten mintegy 24 ezer forinttal támogatjuk azokat a szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő, azaz védendő fogyasztókat, akiknek ezzel segíthetjük lakásfenntartásukat és talán megelőzhetjük, hogy hátralékaik halmozódjanak fel.

A fővárosi turizmus szörnyű veszteségeiből is igyekszünk kompenzálni a Restart Budapest Card bevezetésével, amely hazai vendégek számára is elérhetővé teszi a budapesti szállodákat. Több, mint 30 ingyenes és közel 100 kedvezményes szolgáltatással, programokkal, utazási lehetőséggel kiegészítve kínálunk pihenési, feltöltődési lehetőséget a világ egyik legszebb fővárosában.
10 000 budapesti gyermek 5 napos táborozásához biztosítunk kedvezményes lehetőséget, hogy a családok életét is megterhelő otthoni nevelés és oktatás hónapjai után a gyerekek gyerekközösségben szerezhessenek új élményeket, csökkentve az ebből fakadó anyagi terheket a szülőkön.

A Főváros tulajdonában lévő helységekben működő civil szervezetek, kis- és középvállalkozások március 1. és június 30. között 25 százalékos engedményt kaptak a bérleti díj összegéből, ehhez 12 hónapos kamatmentes részletfizetési lehetőség társul.
Bár a Fővárosi Önkormányzat maga is károsultja a járványkrízisnek, a város súlyos veszteségeit a kormány igazságtalan és aránytalan elvonásokkal növeli nap nap után, felelősségünk és kötelességünk segíteni azokat, akiket legérzékenyebben érint ez a válság.”

Sokszor elmondtuk már, a segítségre ott van szükség, ahol a baj van. A járvány okozta válságból az emberek támogatásával…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. július 7., kedd