A tavaly a PVSK-Cargate együttesében szereplő három játékosunk, Mándity Marko, Erdei Ádám és Laufer Gergely hosszabbította meg szerződését klubunkkal.

Az NB I. B erősebbik, Piros csoportjában szereplő együttesünk számára nem volt egyszerű az előző, csonkán véget ért szezon. A csapat alaposan megfiatalodva vágott neki a bajnokságnak, és az ősz bizony leginkább csak vereségeket tartogatott a gárdának. Ahogy jött meg szépen lassan azonban a rutin, úgy kezdtek jönni tavasszal már a győzelmek is. Ezt pedig hatalmas öröm volt látni, hiszen második vonalban szereplő gárdánk túlnyomórészt az U20-as csapatunkra épült. – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

Éppen ezért nagyon jó hír az, hogy több fiatal tehetségünkkel is sikerült megállapodnunk a napokban arról, hogy a következő bajnoki kiírásban is a PVSK-t erősítik. Sőt, az egyaránt 1999-es születésű Mándity Marko és Laufer Gergely, valamint az ezredfordulón napvilágot látó Erdei Ádám tehetségét, és az előző egy évben mutatott munkáját elismerendő, mind a hárman A csoportos együttesünk bővebb keretéhez fognak tartozni – mellette pedig természetesen az NB I. B Piros csoportjában fognak rendszeres játéklehetőséghez jutni.

– Számomra egyértelmű volt a folytatás, mivel az évek alatt nagyon megszerettem az egyesület légkörét és az itt lévő embereket, edzőket, játékosokat – árulta el a hosszabbítás kapcsán fiatal kosarasunk, Laufer Gergely. – A Fő célom, hogy stabil játékos legyen az NB I. B-s csapatban, és szeretnék játéklehetőséghez jutni az A csoportban is. Nyilván ez azon múlik, hogy az edző kiben mit lát. Maximálisan megpróbálok mindent megtenni azért, hogy lehetőséget kapjak.

Mándity Marko nem titkolta, hogy számára nem a PVSK volt az egyetlen alternatíva, azonban azt is elárulta, miért bólintott rá a közös folytatásra.

– Voltak más opciók is, de nagyon motiváló dolog az A csoport ajtaján kopogtatni – árulta el Mándity. – Emiatt döntöttem úgy, hogy a PVSK-nál maradok! Szeretnék a lehető legtöbb dologban előre lépni, de elsősorban fizikálisan szeretnék fejlődni. Ezután, amit kitűztem magam elé az a dobásbiztonságom fejlesztése. Szeretnék stabil teljesítményt nyújtani a B csoportban, hogy, ha úgy alakul, hogy az A-ban is lehetőséget kapok, élni tudjak vele. Ahogyan az életben sehol, úgy itt sem adnak ingyen semmit. Nagyon keményen meg kell majd dolgoznom minden egyes játékpercért!

Erdei Ádám úgy volt vele, hogy mindenképp PVSK-s akar maradni, így örömmel hosszabbította meg lejáró szerződését. És akárcsak társai, ő is nagy lehetőségként tekint a következő szezonra, az U23-as szabály miatt pedig nagyon bízik benne, hogy kemény munkával akár a nagyok között is leteheti névjegyét.

– Mindenképpen szerettem volna a PVSK-ban maradni, hiszen úgy látom, hogy a céljaim eléréséhez szükséges tényezők teljes mértékben adottak ezen a helyen – árulta el Erdei Ádám. – Az előttem álló szezonban szeretnék egy stabil, jó teljesítményt nyújtani mind az NB I. B-s, mind pedig az U20-as csapatban, emellett pedig a fizikumomat szeretném fejleszteni. A fiatalszabály hatalmas lehetőséget adott a kezünkbe, amit csak rajtunk áll, hogyan ragadunk meg. Bízom benne, hogy a kitartó munka sikerre vezet!